Receptes del mes

Crema depurativa amb alga kombu

L’alga kombu es tracta d’una verdura marina amb moltes propietats nutritives, medicinals i culinàries. Les algues han estat utilitzades per moltes societats costaneres, tant com a aliment com per les seves propietats medicinals. A la Xina s’utilitzen des de fa més de 3.000 anys i Pitàgores ja en va parlar, definint-les com un aliment recuperador de l’organisme. Les algues són fonts molt concentrades de minerals, per això cal no abusar-ne. Amb una cullerada sopera al dia n’hi ha prou.





La Recepta...

Ingredients:


    • 2-3 cebes tallades a mitja lluna
    • 4-6 branques d’api, a rodanxes fines
    • Pebre negre acabat de moldre
    • 5 cm d’alga kombu
    • 2 naps, a rodanxes
    • 1 bulb de fonoll, a rodanxes fines
    • 1 l de brou vegetal o aigua mineral
    • Oli d’oliva verge extra i sal marina
    • Germinats d’userda
    • Llimona
     Procediment:
    1. Salteu les cebes uns 10-12 minuts amb una mica d’oli i un pessic de sal, a foc mig i sense tapa.
    2. Afegiu-hi l’api, els naps, el fonoll, la kombu, un pessic de sal i aigua que cobreixi la meitat del volum de les verdures. 
    3. Quan arrenqui el bull, abaixeu el foc i deixeu-ho coure 15 minuts, tapat i a foc mig. Rectifiqueu de sal.
    4. Retireu la kombu i tritureu les verdures fins a obtenir una consistència cremosa.
    5. Presenteu-ho amb una rodanxa de llimona, germinats d’userda, un polsim de pebre i un rajolí d’oli.
    1. ________________________________________________________________________

    Azukis amb ratatouille
    Tant si som vegetarians com si no, la font proteica més recomanable és el llegum. Tots mengem habitualment llenties o cigrons. Però hi ha un llegum que no es comercialitza als supermercats habituals i que tot i que és el menys proteic, és el més alcalinitzant de tots: l’azuki.

    Les azuki i l’alga kombu ajuden a desintoxicar i alliberar de forma natural l’excés de líquid de l’organisme. Per aquesta raó són ingredients que es fan servir terapèuticament (o en nutrició terapèutica) en casos de cistitis i problemes de pròstata o uretra.

    També serveix per ajudar a mantenir una bona salut dels ossos (sempre i quan la resta de la dieta sigui equilibrada). Això és degut al seu efecte alcalinitzant, o el que és el mateix, a la seva riquesa en minerals, nutrients imprescindibles per l’equilibri ossi i el manteniment d’un pH sanguini saludable (tendint a l’alcalininat, 7,4).





    Algunes de les propietats terapèutiques de l’azuki:

    • És un bon diürètic i desintoxicant, i combat l’estancament de la sang.
    • Redueix la inflor i és sedant.
    • S’usa per parar les diarrees i per promoure la pèrdua de pes.

    La Recepta...

    Ingredients:
    • Azukis secs
    • Alga Kombu
    • Verdura: Pebrot vermell, albergínia, ceba i carabassó

    Procediment:

    1. Agafar els azukis que anteriorment hem deixat en remull amb una tireta d'alga kombu que ajudarà a estovar-los (en total han d'estar un mínim de 8 hores) i bullir-los a foc junt amb l'alga kombu i amb la tapa posada, durant 1 hora i mitja.
    2. Tallar la verdura i posa-la a l'olla ràpida amb un raig d'oli i una mica de sal. Als 15 minuts, obrim la tapa i escorrem l'aigua.
    3. Servir en un plat la quantitat d’ azukis i de verdura que es vulgui.
    4. Tirar llavors de sèsam per sobre (si estan mòltes, millor. A les botigues venen el sèsam mòlt i s'anomena “Gomasio”).

    No hay comentarios:

    Publicar un comentario